Samen Op Goede Voet   Pedicure   Brenda van Dijk   Maartensdijk
Bel voor een afspraak   06-47596592

CertificatenIk ben in 1979 begonnen met mijn pedicure opleiding, die toen nog Chiropodie heette. Na 2 jaar opleiding heb ik mijn diploma behaald op 20 juni 1981. Later heb ik me bijgeschoold tot het Sepvo vakdiploma voor het voetverzorgingbedrijf. Het 2e diploma voor pedicure, maar weer met een naam die het niet is geworden, voetverzorger. Ik heb diverse opleidingen gedaan zo ook de Diabetische voet behaald op 22 november 1993 en altijd nog bijgeschoold zodat dit nog geldig is. Ik was toe de nr. 245 in Nederland die dit behaalde. Ik ben tevens bijgeschoold tot oncologisch voetverzorger, dus gespecialiseerd tot het behandelen van voetproblemen gerelateerd aan de gevolgen van kanker en de gevolgen van de behandelingen als bijvoorbeeld chemo.

Ik heb een jaar voetreflex massage gedaan, maar omdat ik een perfectionist ben heb ik toen besloten om daar niet echt mee te gaan werken, omdat ik vind dat je hiervoor echt de 4-jarige HBO opleiding gedaan moet hebben. In de voet komen echt alle organen terug en ik heb bij toeval hier heel intensieve ervaringen mee. Ik verwijs hier liever voor door naar een volledig geschoolde voetreflexzonetherapeut. In Maartensdijk kan je hiervoor goed terecht bij Hester Visser. Zie hiervoor haar website www.praktijkrosarium.nl. Een ontspanningsmassage op basis van de reflexzone visie is wel altijd mogelijk.

Ik heb de opleiding schimmeldiagnostiek behaald en kan na verwijzing van de huisarts een kweek laten maken en door het Radboud ziekenhuis laten diagnosticeren of er een schimmel of bacterie in de nagel aanwezig is en zo nodig gerichter te bestrijden. 5 maart 2016 heb ik opleiding tot oncologisch voetverzorger met positief resultaat afgesloten. Dit is een erkende opleiding, niet te verwarren met collega`s die 1 dag een "snuffel cursus hebben gevolgd en zich soms als oncologisch voetverzorger uitgeven.  De interesse voor oncologie  is er bij mij omdat ik al jaren iets “heb” omdat ik tevens nog werkzaam ben in de terminale thuiszorg als verzorgende met verpleeg technische verrichtingen, waar ik natuurlijk hoofdzakelijk met kankerpatiënten werk. De vele problematische dingen die ik daar tegen kom, zijn er soms ook op een andere manier weer terug binnen de voetverzorging en ik vind het fijn om mensen die toch al genoeg zorgen hebben, een veilige aanvulling te geven op de kwaliteit van leven. Door mijn kijk op voeten in al die jaren, zie ik toch voornamelijk ook de hele mens. Juist in dit beroep waar je dus als zelfstandige gevestigd bent, kan je deze keus nog maken, iets wat er in de gewone verzorgende beroepen helaas steeds meer bij in lijkt te schieten. Tevens is het mogelijk om direct in de praktijk een kweek te maken om te zien of er een schimmel in de nagel aanwezig is. de kosten zijn daarvoor € 35,- en de uitslag is bekend binnen de tijdsduur van de behandeling.